Kedves Taplóm

Egy srác internetes naplója, hogy meglegyen a szocializáció illúziója. A többi majd kiderül, vagy minden beborul.

Csak mert nem érdekel, még nem jelenti, hogy nem is értem.

Utolsó kommentek

  • KeserűPirula: @Seele: Női megérzés. :) Eredetileg az iskoláról akartam írni, mondjuk heti rendszerességgel - de ... (2012.10.13. 15:25) Esti
  • Seele: Szia! De jó újra itt látni. (Egy belső megérzés azt súgta, hogy meg kell néznem a blogodat. :) ) H... (2012.09.22. 11:17) Esti
  • Seele: Hiányzik az aktivitásod. :( Mi történt? (2011.03.03. 21:47) Lézer mutató
  • Briszeisz: Hová tűntél el Pirula? Remélem nem vesztél el teljesen! :) (2011.01.26. 22:27) Egy sütemény illata
  • Seele: Kedves Pirula! Mi újság feléd? Bízom benne, hogy jól teltek az ünnepek és jól vagy. :) (2011.01.04. 14:12) Egy sütemény illata
  • Utolsó 20

Lustaság

Egyelőre az archívum lehetőség nem úgy működik, ahogy szeretném... Ezért az érdeklődőknek csak a lap alján található lapozó linkeket tudom ajánlani. Gőzerővel folyik a javítás... -.-'

Mínusz első napom az iskolában

2012.09.11. 09:47 | KeserűPirula | Szólj hozzá!

Szóval az első napom valójában a beiratkozás volt. Legalábbis annak kellett volna lennie...

Úgy tudtuk, hogy egy szerdai napon 16:00-tól tartanak nekünk valami szentbeszédet, majd beiratkozunk. A beiratkozás után pedig 18:00-kor írunk egy szintfelmérő matek tesztet. (Ennek már tudom az eredményét. Nem sikerült 50%-ra sem, ami azt jelenti, hogy vizsgaeredménynek szánalmas lenne...)

Ehhez képest...

16:00-kor meghallgattuk a szentbeszédet. A dékán és a helyettese elmondta, hogy nekünk nagyon rossz lesz. (Értem én, hogy mérnökök, de azért kicsit jobb PR kellene ide.) Rosszabb lesz, mint tavaly; vért fogunk pisilni; a fele sem éri el a diplomát. A dékán felvezette, hogy mennyivel szigorúbbak most a feltételek. Nekem meg az járt a fejemben, hogy Rózsának hála az eddigi 330-340 pont helyett már 281 ponttal is felvették állami támogatásra az embereket. Sokkal szigorúbbak a feltételek... (Ahogy egy diák fogalmazott a ponthatárok bejelentésének buliján a Margitszigeten: "minden hülyét felvesznek mérnöknek".)
Ezen felül elmondták, hogy aznap nem is fogunk beiratkozni, mert először alá kell írnunk a tanulmányi szerződést az állammal.

100 embernek több, mint két órájába telt aláírni a nevét 3 lapon. Egyszerre 5 ember tudott bemenni a tanulmányi osztályra.
Ezt mégis hogyan sikerült?!

A mókás az volt, amikor már végre láttam az ajtót, ahova be kellene mennem, kijött egy idősebb nő. "Aki tavaly már beiratkozott, az most ne akarjon még egyszer beiratkozni!" Ekkor már senki nem fordult vissza, de elgondolkodtató, hogy aki mérnök akar lenni, az ilyet megcsinál...
Ezek után a nő kifakadt (mert látta mennyien vagyunk még mindig), hogy emberileg több nem telik tőlük, Ő is előző nap reggel 8:00-tól 19:30-ig bent volt, aznap is reggel nyolctól ott van és hű, meg ha.
Na igen. Az ott álldogáló 100 emberből szerintem 95 hasonló cipőben jár. Nekünk ráadásul ezért nem fizetnek, sőt, még nekünk kell majd a munkáltatót kompenzálnunk orálisan túlórákkal.
Ugyanezt előadta az első napon is. Neki csak 16:00-ig tart a munkaideje, érezzük magunkat megtisztelve, hogy Ő még ott van. (Ő a felelős az estisekért.) Nekünk 16:15-kor kezdődik az első óránk.

Szóval aláírtam a szerződést (a következő 20 évben a tanulmányaimmal töltött idő kétszeresét magyar cégnél kell ledolgoznom - még jó, hogy 14 éve ide adózó cégeknél dolgoztam) és mentem vissza matek szintfelmérőt írni. Amit simán elkezdtek úgy, hogy még nem mindenki tudta aláírni a szerződést.

Másnap pedig mehettünk vissza, hogy beiratkozzunk. Újabb 90 percet elszúrtam az életemből 10 perc miatt.

Címkék: tapló tanulópirula

A bejegyzés trackback címe:

https://kedvestaplom.blog.hu/api/trackback/id/tr854768012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása